مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در تمامي دادگاه‌‌‌‌ها قاضي مسئوليت صدور حكم‌‌‌ را بر عهده دارد و ‌‌‌مي‌بايست با استفاده از علم خود مناسب‌‌ترين حكم را صادر كند. اما گاهي ممكن است با وجود عالم بودن قاضي حكم قابل تغيير يا نقض باشد و بتوان اجراي آن ‌را متوقف كرد. از اين رو قانونگذار روش‌‌‌‌هاي زيادي را در نظر گرفته است تا بتوان به احكام صادره از طرف دادگاه اعتراض نمود. دادخواست اعاده دادرسي يكي از انواع روش‌‌‌‌هاي اعتراض به احكام دادگاه ‌‌‌مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص دادخواست اعاده دادرسي و رد آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : رد دادخواست اعاده دادرسي

دادخواست اعاده دادرسي چيست‌‌‌ ؟

ارائه دادخواست اعاده دادرسي يكي از روش‌‌‌‌هاي اعتراض به احكام دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌مي‌باشد كه توسط قانونگذاران تعيين شده است. با استفاده از اين روش ‌‌‌مي‌توان به احكام مختلفي كه از طرف دادگاه صادر شده‌‌‌اند اعتراض نمود و خواستار نقص يا تغيير آن‌‌‌‌‌ها شد. چنانچه فردي يكي از دلايل‌‌‌ موجه و تعيين شده توسط قانونگذاران را دارا باشد ‌‌‌مي‌تواند با استناد به آن‌‌‌‌ها دادخواستي را مبني بر اعاده دادرسي به دادگاهي كه حكم از طرف آن صادر شده است ارائه نمايد تا دادخواست‌‌‌ او پيگيري شود. چنانچه دادخواست و ادعاي او صحيح باشد ممكن است دادگاه دوباره موضوع حكم صادر شده را بررسي كند و حتي گاهي پيش ‌‌‌مي‌آيد كه حكم ‌نقض ‌‌‌مي‌شود.

شرايط دادخواست اعاده دادرسي

براي تهيه دادخواست اعاده دادرسي ‌‌‌مي‌بايست افراد دادخواست را به درستي تكميل كنند تا دادگاه آن بررسي كند. براي تكميل اين نوع دادخواست ‌‌‌مي‌بايست برخي شرايط را مد نظر گرفت و تمام موارد تعيين شده در قانون ‌‌‌مي‌بايست در دادخواست ذكر شوند. شرايط و مواردي كه ‌‌‌مي‌بايست در دادخواست اعاده دادرسي ذكر شوند به شرح زير هستند:

  • در دادخواست اعاده دادسي ‌‌‌مي‌بايست درخواست كننده تمامي مشخصات خود و طرف مقابلش در دعوا را كه شامل نام و نام خانوادگي، محل اقامت و… ‌‌‌مي‌شوند را ذكر كند.
  • درخواست كننده ‌‌‌مي‌بايست حكمي را كه درخصوص آن درخواست اعاده دادرسي دارد درون دادخواست قيد نمايد.
  • درون دادخواست ‌‌‌مي‌بايست تمامي مشخصات دادگاهي كه حكم از طرف آن صادر گرديده است ذكر شود.
  • دليل دادخواست نيز ‌‌‌مي‌بايست درون آن نوشته شود.
  • اگر دادخواست را وكيل فرد درخواست كننده تهيه و تنظيم كند ‌‌‌مي‌بايست مشخصات خود وكيل نيز در آن قيد گردد.

رد دادخواست اعاده دادرسي

با وجود اينكه دادخواست اعاده دادرسي ‌‌‌مي‌بايست توسط دادگاه بررسي و به آن ‌پرداخته شود اما گاهي ممكن است دادخواست رد شود. قانونگذار برخي موارد را در نظر گرفته است كه در صورت وجود آن‌‌‌‌ها دادخواست اعاده دادرسي رد ‌‌‌مي‌شود. مواردي كه در صورت وجود آن‌ها دادخواست اعاده دادرسي رد ‌‌‌مي‌شود به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

  • چنانچه دادخواست به طور صحيح و درست تكميل نگرديده و يا اينكه ناقص باشد دادگاه ‌‌‌مي‌تواند آن ‌را رد كند.
  • فردي كه دادخواست را ارائه ‌‌‌مي‌كند ‌‌‌مي‌بايست براي ارائه آن دليل و جهات موجه را ذكر كند تا دادگاه دليل موجه براي اعاده دادرسي داشته باشد و در غير اين صورت دادخواست او رد خواهد شد.
  • اگر مقرر باشد كه ارائه دادخواست در مدت زمان خاصي صورت بگيرد اما درخواست كننده خارج از آن مدت زمان آن ‌را ارئه كرده باشد دادخواست او رد ‌‌‌مي‌شود. اما ‌اگر براي اين ‌كار خود دليل موجه داشته باشد دادخواست رد نخواهد شد.

سوالات متداول

در صورت ارائه دادخواست اعاده دادرسي چه ‌‌‌مي‌شود‌‌‌ ؟

موضوع حكم‌ مورد بررسي مجدد قرار خواهد ‌گرفت كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آيا ممكن است دادخواست اعاده دادرسي رد شود‌‌‌ ؟

بله در صورت وجود برخي موارد دادخواست رد ‌‌‌مي‌شود.

اگر دادخواست اعاده دادرسي ناقص باشد دادخواست رد ‌‌‌مي‌شود‌‌‌ ؟

بله در اين صورت دادخواست توسط دادگاه رد ‌‌‌مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رد دادخواست اعاده دادرسي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون رد دادخواست اعا‌ده دادرسي پاسخ دهند.

 

 منبع : رد دادخواست اعاده دادرسي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 3

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/10  ] [ ۱۳ ] [ vakiel ] [ ]

بي‌شك يكي از ويژگي‌هاي اصلي آراي صادره از سوي محاكم قطعي و متقن بودن آن‌ها است. به خصوص زماني كه يك راي بعد از مرحله‌ بدوي در مرحله‌ تجديد نظر هم مورد تاييد قرار ‌‌‌مي‌گيرد. اما ممكن است به جهتي اشتباهي رخ دهد و باعث پايمال شدن حقوق فرد شود. با توجه به اينكه قانون گذار همواره به دنبال احقاق حقوق افراد جامعه است يك راه و روزنه براي بررسي مجدد آرا قطعي قرار داده است آن هم اعاده دادرسي ‌‌‌مي‌باشد. در اين مطلب به بررسي تقاضاي اعاده دادرسي در دادگاه تجديد نظر ‌‌‌مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع :  اعاده دادرسي

 

 

اعاده دادرسي و انواع آن

اعا‌ده در لغت به معناي از سر گرفتن و بازگردانيدن است. از نظر حقوقي اعا‌ده‌ دادرسي به معناي اين است كه دادرسي درباره‌ دعوايي كه حكم قطعي آن صادر شده دوباره انجام شود. اين موضوع فقط مخصوص آرا قطعي است.

با توجه به ماده‌ 432 قانون آئين دادرسي مدني اعا‌ده دادرسي داراي دو نوع ‌‌‌مي‌باشد:

  1. اصلي: عبارت است از اينكه فرد به طور مستقل درخواست اعا‌ده دادرسي بدهد.
  2. طاري: عبارت است از اينكه در جريان رسيدگي به دعوايي وقتي حكمي به عنوان دليل ارائه ‌‌‌مي‌شود كسي كه حكم عليه او استفاده ‌‌‌مي‌شود نسبت به آن حكم مورد استناد درخواست اعا‌ده دادرسي بدهد. به طور مثال يك راي عليه آقاي ب صادر شده و حالا دوباره در دعوايي جديد عليه آقاي ب استفاده ‌‌‌مي‌شود.

تقاضاي اعاده دادرسي در دادگاه تجديد نظر

هرگاه راي قطعي صادر شود و شخص نسبت به آن اعتراض داشته باشد بايد درخواست اعا‌ده‌ دادرسي بدهد. مرجع صالح براي رسيدگي به اعا‌ده‌ دادرسي همان مرجعي است كه در مورد دعوا راي صادر كرده است. در نتيجه اگر مرجع تجديد نظر حكم قطعي را صادر كرده باشد تقاضاي اعاده دادرسي بايد به دادگاه تجديد نظر ارائه شود.

به طور مثال در دادگاه بدوي شيراز يك راي بر عليه آقاي ب صادر ‌‌‌مي‌شود. فرد به اين راي اعتراض ‌‌‌مي‌نمايد‌‌‌. راي به دادگاه تجديدنظر فرستاده ‌‌‌مي‌شود و در آنجا قطعيت پيدا ‌‌‌مي‌كند. آقاي ب بعد از بررسي كردن موضوع متوجه ‌‌‌مي‌شود كه راي اشتباه بوده در نتيجه درخواست اعا‌ده‌ دادرسي خود را به دادگاه تجديدنظر شيراز ‌‌‌مي‌دهد.

دادخواست اعاده‌ دادرسي دادگاه تجديدنظر

فرد بايد دادخواستي را تنظيم نمايد و در آن موارد زير ذكر گردد:

  1. اطلاعات شخص درخواست دهنده و طرف او از جمله نام و نام خانوادگي.
  2. حكم تجديد نظري كه مورد دادرسي مجدد قرار ‌‌‌مي‌گيرد.
  3. مشخصات دادگاه تجديد نظر.
  4. جهتي كه موجب دادخواست اعا‌ده دادرسي شده است.

جهات درخواست اعاده‌ دادرسي

بر اساس ماده‌ 426 قانون آئين دادرسي كيفري در صورت وجود جهات زير شخص ‌‌‌مي‌تواند درخواست اعا‌ده‌ دادرسي بدهد:

  1. موضوع حكم مورد ادعاي خواهان نبوده.
  2. به ميزان بيشتر از خواسته حكم صادر شده.
  3. تناقض در مفاد يك حكم به دليل استناد به مواد يا اصول متعارض.
  4. دو دادگاه مختلف در خصوص يك پرونده مشخص با اصحاب دعوي يكسان آراي متعارض صادر نمايند.
  5. طرف مقابل حيله و تقلب به كار برد.
  6. حكم مستند به اسناد جعلي.
  7. دستيابي به مدارك و اسناد جديدي مبني بر حقانيت خواهان اعاده دادرسي.

سوالات متداول

اعا‌ده دادرسي در دادگاه تجديدنظر يعني چه ؟

عبارت است از درخواست براي بررسي مجدد راي قطعي صادر شده از سوي دادگاه تجديدنظر‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

مرجع صالح براي رسيدگي به تقاضاي اعا‌ده دادرسي در دادگاه تجديد نظر كدام است ؟

مرجع صالح همان دادگاه تجديدنظري است كه راي قطعي را صادر كرده كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد تقاضاي اعا‌ده دادرسي در دادگاه تجديد نظر ‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعاده دادرسي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعاده دادرسي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

منبع :  اعاده دادرسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/28  ] [ ۱۸ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب